Zápis ze schůze představenstva, kontrolní komise a předsedů samospráv BD dne 8.9.2014

10.02.2015 11:06

Zápis ze schůze představenstva, kontrolní komise a předsedů samospráv bytového družstva dne 8. 9. 2014

 

Přítomni: viz prezenční listina

 

Paní Rybářová se informuje ohledně finančního vypořádání opravy fasády dlouhého domu a částky, která na jejich dům připadá z přeplatku na údržbě pozemků.

 

Informace předsedkyně družstva:

-         sekání trávy bude příští týden. Pan Vrabec říká, že u nich je vysoká tráva. O sekání se diskutuje, zda je dostatečně často nebo ne.

-         Informace o průběhu refinancování hypoték – další dvě etapy, jedna srpnová, další v prosinci (zde podepsána rezervace úrokové sazby).

-         Spořicí účet u Sberbank na 1,18%, zde je uložena část prostředků fondů oprav.

 

Probíhá diskuse ohledně odměny finanční poradkyni za refinancování hypoték. Aktuálně byly paní Barkové vráceny faktury na cca 160.000 Kč s tím, že potřebujeme objasnit výpočet výše provize.

 

-         Rozdává přehled dlužníků jednotlivých domů.

-         Náhrady předsedům samospráv se budou rozpočítávat podle počtu bytů. Celkové zatížení členů družstva se tím nemění. SBF chystá aktualizaci směrnice o náhradách (odměnách).

-         Nabídka na výměnu servopohonů výměníků v domech 16, 17, 18, 22, 24 a 26. Celková cena za 6 ks je 81.000,- Kč. Dle vyjádření SBF (pí. Večerníková) jde o velmi výhodnou nabídku.

-         Informuje o probíhajícím výběrovém řízení na správu výtahů OTIS a MSV.

 

Paní Stloukalová se ptá na hnojivo na pozemky. Napříště nebude placené z údržby pozemků, ale každý dům si je bude hradit v podílových nákladech.

 

P. Chalupecký informuje o schůzce na magistrátu ohledně bývalého cvičáku. Aktuálně se připravuje k projednání na zastupitelstvu změna územního plánu, v níž se mění využití této plochy, která je v tom současném určená k zástavbě (společně s vykácenou částí lesa). Podle navrhované změny bude určena ke sportovnímu využití. Prosí zúčastněné o to, aby se o možnosti využití této plochy bavili s ostatními a zjišťovali zda bude tato změna lidmi uvítána. Na základě podpory mezi obyvateli sídliště mohou být podniknuty další kroky k výstavbě sportoviště, nejlépe pro více věkových kategorií.

 

 

 

 

Zapsal: Chalupecký

Zpět

Kontakt

Interma BYTY správa s.r.o.
U Sila 1201
463 11 Liberec 30

485 221 263
604 227 931

datová schránka : d6zfygb

Provozní doba 

Pondělí 8:00 -11:00 12:00-16:00
Úterý dle předchozí domluvy
Středa dle předchozí domluvy
Čtvrtek dle předchozí domluvy
Pátek dle předchozí domluvy

 

Kudy k nám

Klientský portál

Interma BYTY - uživatelské rozhraní

 

© 2013 - 2021 Interma BYTY správa s.r.o.